Program dela ŠD Šentanel za leto 2018
  • Pridobivanje novih članov.
  • Rekreativna košarka moški - vsak četrtek ob 20.00 v mali telovadnici na Prevaljah, skupaj s člani društva Partizan Prevalje.
  • Rekreacija dekleta v prostorih OŠ Šentanel - četrtek ob 19. uri (vodja – Ajda Hrastnik).
  • Športna vadba za naše najmlajše »Šport in gibanje« (otroci od 6 do 10 let) Aktivnosti bomo izvajali v strnjeni obliki ob sobotah in pouka prostih dnevih. Poudarek bo na izletništvu, pohodništvu, kolesarjenju. Skupaj z Mladimi planinci OŠ Prevalje se bomo udeležili nekaj izmed naslednjih aktivnosti: Zimovanja, Prvomajskega pohoda Svobodi in miru Holmec-Poljana, Pohoda po mlinarski poti, nočnega pohoda, kolesarjenja po Šentanelu, pohoda – romanja na Svete mesto, pohoda na Brinjevo goro. Poskušali bomo organizirati vadbo tudi enkrat tedensko na POŠ Šentanel  - po pouku, ko učenci čakajo na prevoz. Delo bo organiziral in vodil Štefan Peršak (pomoč: Tatjana Peršak in Dominika Peršak).
  • Ogled športnih prireditev - možnosti:
    • Svetovni pokal v smučanju – Maribor 6. ali 7. januar 2018 ali smuk Kitzbuhel Avstrija 20. 1. 2018, Kranjska gora 4. ali 5. marec 2018.
    • Ogled zaključka svetovnega pokala v smučarskih poletih – Planica 22. 3. do 25.3. 2018 (organizacija: kdo prevzame organizacijo???)
    • Moto dirke GP Avstrija – Red Bull Ring Spielberg Avstrija – 10. - 12. avgust 2018.
    • Ogled kakšne pomembne tekme, ki se bodo odvijale v tem letu (nogomet, košarka, rokomet,…).
  • V okviru praznovanja praznika KS Šentanel bomo organizirali:
    •  Rekreativno kolesarjenje po Šentanelu (nedelja 13. maj 2018 ob 11. uri).
    • Rekreativni odbojkarski turnir v okviru Jesenskih srečanj na Prevaljah (Športna dvorana na Prevaljah – torek 4. ali 11. septembra 2018 ob 16. uri).
  • Pohodništvo:
    • Organizacija in udeležba 11. pohoda po Mlinarski poti (sobota, 2. junij 2018 zbor ob 8.00 – Povhov mlin).
    • Udeležba na pohodu na Sv. Mesto v Avstrijo (15. avgust 2018 – zbor ob 7.30 pri kmetiji Peršat na Jamnici).
    • Po lastni izbiri se bomo udeležili tudi pohoda Po poteh Luke Kramolca, Nočnega pohoda in ostalih pohodniških in športno-rekreativnih prireditev, ki jih bodo organizirala druga društva v Šentanelu ali bližnji okolici.
  • Pomoč pri organizaciji in izvedbi EWS kolesarske prireditve 29. junij do 1. julij 2018 – EWS tekmovanje v Enduru se bo odvijalo na Jamnici, Črni, Mežici  in Peci v Avstriji.
  • Skrbeli bomo za AED pri Marinu, v mesecu novembru ali decembru 2018 pa bomo organizirali izobraževalni program za krajane Šentanela – TPO+AED (Ajda Hrastnik).
  • Udeležba na drugih športno-rekreativnih prireditvah v okviru občine Prevalje ali izven nje.
  • Člani društva bomo pomagali KS Šentanel pri urejanju Šentanela, pri postavitvi mlaja in pripravi kresovanja ob prvem maju, pri osvetlitvi kraja in prižigu luči ob božično - novoletnih praznikih in drugih prireditvah v kraju.
  • Skupaj z Občino Prevalje in KS Šentanel bomo še naprej nadaljevali in pomagali pri pripravi dokumentacije in izgradnji manjšega športnega igrišča pri podružnični šoli Šentanel.
  • Skrbeli bomo za informiranje članstva in sprotno urejanje spletne strani ŠD Šentanel  (Štefan Peršak in Primož Grešovnik).
  • Oblikovali bomo ekipo za mali nogomet in se udeležili kakšnega izmed turnirjev, ki bodo organizirani v naši okolici (Branko Miler).

Program dela sprejet na skupščini društva 6. 1. 2018.

Pripravil izvršni odbor ŠD Šentanel

Osnovne dejavnosti - aktivnosti društva:
  • Organizacija in izvajanje športno - rekreativnih prireditev  v Šentanelu in bližnji okolici (kolesarjenje, smučanje, sankanje, pohodništvo, športne igre,…).
  • Vzpodbujanje krajanov k množičnejšemu ukvarjanju s športnorekreativnimi dejavnostmi in skrb za zdrav način življenja.
  • Sodelovanje pri aktivnostih, ki jih organizirajo in izvajajo ostala društva v Šentanelu in Občini Prevalje.
  • Organizacija in vodenje športno - rekreativnih aktivnosti in dejavnosti za naše mlade šolarje v Šentanelu (šport in gibanje).
  • Organizacija in vodenje športno rekreativne vadbe (košarka) za vse moške člane društva skupaj z društvom Partizan Prevalje.
  • Organizacija in vodenje športno  rekreativne vadbe za vse ženske članice društva v prostorih podružnične šole Šentanel.
  • Organizacija in vodenje ogledov  različnih vrhunskih športnih tekmovanj oziroma športnih prireditev (smučarski poleti, alpsko smučanje, košarka, odbojka, nogomet, rokomet, hokej, motokros, kolesarjenje,  formula 1, moto GP,…).
  • S športnimi aktivnostmi popestriti turistično ponudbo Šentanela.
  • Udeležba in sodelovanje naših članov na športno rekreativnih  in drugih prireditvah, ki jih organizirajo ostala društva in organizacije v Šentanelu, KS Šentanel, občini Prevalje in širše.
  • Povezovanje in sodelovanje z ostalimi športnimi društvi, klubi in javnimi ustanovami pri organizaciji ali izvajanju športnih programov v Šentanelu ali bližnji okolici.
  • Sodelovanje članov društva pri razvoju, vzdrževanju in izgradnji športne infrastrukture v Šentanelu.

dejavnost društva